Juving

Juving er en kjempemorsom, frisk og spennende aktivitet for den som vil utfordre seg selv. Her får du kjenne på magesuget og høydefølelsen. Juvturen er for den litt sprekere typen eller gruppa.

Juvturen går i siste del av Festajuvet der vann fra Trollheimen og Gjevilvatnet renner ut i Driva elv. Vi følger juvet medstrøms og elveløpet er her på sitt bratteste der det går i terskler nedover mot samløpet med Driva. Mer dramatisk og spektakulær juving finner du ikke her til lands!

Lyst til å prøve? Ta kontakt med oss for et pristilbud.

Oppmøte er foreløpig på Raftingsenteret for registrering og betaling. Etter utstyrsutlevering kjører vi samlet til Breesgård Turistsenter, som ligger ca 11 km vestover på Rv. 70. Fra Oppdal sentrum er det skiltet Molde og Sunndalsøra og vi følger Rv 70. Sving inn på Breesgård Turistsenter og følg hovedveien ned til resepsjonen der det er parkering på anvist plass. Alle turer må være forhåndsbestilt og du må ha en avtale med oss, slik at guidene våre står klare når du kommer.

Turen i juvet starter i Gardshølen som er den desidert største jettegryta vi har funnet i Oppdal. Her finnes en naturlig vannsklie som du bare må prøve! Alle hopp gjøres fra valgfrie høgder, men rappellene er obligatoriske. Etter «point of no return», må du ut i flere rappeller i «flaskehalsen». 3 rappeller lenger ned brer fossen seg ut, og du slipper deg ut i den frådende Driva i skikkelig «Mann/Kvinne mot natur» stil og svømmer inn til elvebredden ved fossen du nettopp har rappellert ned. Kult, ikke sant?!

Gardshølen i Festa

Du velger denne turen dersom du godtar å bli med på: eksponerte klippe- og jettegryteformasjoner, 30 meter lange rappeller i/ved siden av fossefall, bading og ferdsel i trange jettegryter, hopping fra ulike høyder. Og en gåtur tilbake til utgangspunktet ved Breesgård Turistsenter.

«Flaskehalsen» før Festa dropper ut over en ca 60 meter høg hammer med utsikt til Driva elv. Herfra går flere rappeller der den siste ender i Driva og du svømmer til land. Maken til fosserappellering skal du lete lenge etter!

Utstyr

Vi holder hjelm, neopren drakt, klatresele og sikringsutstyr. Du tar med joggesko eller fjellsko, ull-/superundertøy og håndkle. Ta også med drikkeflaske.

Varighet

ca 3- 4 t totalt fra oppmøte til avreise. Tid avhenger bla av gruppestørrelse.

Pris

750 kr per person.