Rafting

Opplev Oppdal rafter på Driva og tilbyr 3 ulike raftingturer. Raftingturene er inndelt etter vanskelighetsgrad og er tilpasset med aldersgrenser for Normalturen, Barne- og familieturen og Gråura ekspert. Alle strekningene byr på fine naturopplevelser med stryk av ulik karakter og vanskelighetsgrad.

Lyst til å prøve? 

Normalturen

Dette er en varierte og spennende raftingtur av middels vanskelighetsgrad.  Turen starter rolige, og så kommer en rekke vidde av stryk. Strykene er navn gått etter karakter og rafting historie, og inkludere Pyramidesteinen, Hakka, Ålmadroppet, Haikjeften, Brukarene, Vengavoll, Gammastryka, S-svingen, Bruhølen, Gydasteinen, Fliphølen og til slutt Annestryket. Mulighet for hopping fra klippe underveis.

Ca 14 km, 3 t total.
Avhengig av vannstand Grad 2- 4

Aldersgrense: 15 år grad 3, 18 år med høyere vannstand, 12 år ifølge med voksen med lavere vannstand

Avganger kl  10:00 og kl 14:00

Ta med ullsøkker, joggesko, ull eller superundertøy-polypropelene, bådedrakt, og håndkle

Sesongen fra mai til medio september

Barne-og Familieturen

Strekningen for barne- og familieturen er ca 4 km lang og går fra Raftingsenteret til Vollan. Etter oppmøte på Raftingsenteret skifter vi i garderobene. Her blir det gitt sikkerhetsbriefing og padleopplæring. Helt i starten av turen får deltakerene prøvd seg i vannet. Turen starter med relative rolige stryk og store åpne partier gjennom den vakre Drivdalen, og de største strykene kommer i den siste delen av turen.

Det står hopping fra klippe på programmet de periodene vannføringen tillater det. Jumprock er en populær klippe som gir barna sug i magen. Vi legger inn så mye bading vi kan etter vannføring, temperatur og ønsker fra deltakerne. Denne strekningen bruker vi også på skoleturene der ungene er under 15 års.

Ca 4 km, 2 t total
Avgang kl 10:30

Ta med ullsøkker, joggesko, ull eller superundertøy-polypropelene, bådedrakt, og håndkle

Våtdrakt størrelse 116- xl

Gråura

Dette er rafting på høyeste vanskelighetsgrad ( lV-V ), og er den ultimate raftingturen for de med raftingerfaring. Turen går fra Ishoel til Liahjell og inneholder stryk av ulik karakter og høg vanskelighetsgrad. Strekningen har utfordrende linjer og dette er teknisk krevende rafting – men vanvittig morsom og spennende. Inngangsstryket Storfallet er den første prøven… Denne inngangsporten kan minne om Hells gate fra Ringenes Herre. 18 års aldersgrense.

Avgang kl 10:00 alle dager unntatt lørdager

Kun tilgjengelig ved lavere, normal vannstand fra månedsskiftet juli/august. Pga vannføring er det ikke hver sesong vi kan kjøre denne strekningen.

Minimum 8 deltakere per avgang. Deltakelsen krever at man har raftet tidligere, er svømmedyktig og har normal god helse.