skip to Main Content

Isklatring

Isklatring er en kjempemorsom, frisk og spennende aktivitet egnet til de som er ute etter en utfordring og ønsker å prøve noe nytt. Klimaet på Oppdal er godt egnet for isklatring og kursene våre er en enkelt måte å prøve en ny idrett. Det er en spektakulær vinter aktivitet som passer for de med eller uten tidligere erfaring innen klatring.

Lyst til å prøve?

Isklatringkurs

Nivå 1 – Grunnleggende kurs

Innføring i isklatring. Organiseres med 2 dagers varighet.

Kurset består av et innføring i isklatring. Vi setter fokus på de grunnleggende ferdighetene som trengs for en trivelig dag på fossis. Isklatring bevegelsen, klatreteknikk, istaktikk, sikring og sikringsmidler, stanplasser, og isens egenskaper er tema under dette kurset.

Målet med kurset er å gi deltakere en stødig platform for å ta sine klatring til nye høyder. Vi tar grundig fokus på grunnteknikk og kompetent ferdsel.  Instruktørene våre sørger for å sette opp topptau på ulike fosseruter på vanskelighet WI 2-4. Studenter klatrer mye og får tilbakemelding og tipps av instruktøren. Deltakere får klatre mye på dette kurset og får jobbe med å utvikle den stødige grunnteknikken som kreves for å ta det neste steget mot multi-pitch og ledeklatring.

nb: Ledeklatring og flertaulengder er ikke et tema i dette Nivå 1 kurs. Deltakere som ønsker disse som tema kan delta i våre Brattis – Nivå 2 is og/eller Ledeklatring Nivå 3 kurs.

Grupper

Er dere en større gruppe som f.eks. firma eller folkehoyskole klasse som ønsker å prøve isklatring? Vi kan tilpasse et opplegg for dere. Ta direkt kontakt med oss på post@opplevoppdal.no for å finn ut mer.

Pris

2500.- pp (min. 2 deltakere)

Datoer 2022

19-20 mars og  etter etterspørsel

Nivå 2 – Brattis

Fokus på brattis teknikk. Organiseres med 2 dagers varighet.

Dette er et kurs for viderekommende klatrere som ønsker å heve kompetansen sin på brattis. Kurset bygger på grunnteknikken i vårt Nivå 1 kurs.

Optimalisere klatreteknikken din. Instruktørene våre sørger for å sette opp topptau på ulike fosseruter på vanskelighet WI 3+ – 4. Målet med dette kurset er for deltakere å mestre bevegelsen på fossis. Når deltakere kjenner tilstrekkelig kompetanse er det muligheter for å få et innføring i ledeklatring med topptau.

Pris

2500.- pp (min. 2 deltakere)

Nivå 3 – Ledeklatring

Innføring i ledeklatring på is. 2 dager.

Dette er et kurs for klatrere med stødig grunnteknikk. Krav for å delta: deltakerne må ha mestret bevegelsen på WI 3 med en tilstrekkelig margin på graden.

Lede isklatring med god margin og kontroll. Vi fokuserer på effektiv klatring, sikringsmidler, standplasser, rappelfester (v-anker), og kommunikasjon.  I dette kurset kobler vi sammen flere elementer som trengs for en god dag ute på frosen fosser. Ruter av både enkelt taulengder og flertaulengder er tema. 2 deltakere pr. instruktør på dette kurset.

Pris

2700.- pp.

Datoer 2022

19-20 mars og  etter etterspørsel

Drivdalen

Drivdalen er en isklatring mekka med flere ruter som er lett tilengelig fra veien. Forholdene er ofte stabil og kaldt fra ca. medio desember til medio mars.

Utstyr

Opplev Oppdal har økser, stegjern, og annet utstyr tilgjengelig for å låne i forbindelse med kursene våre. Deltakere med eget utstyr er velkommen og oppfordret til å bruke dette for å bli kjent med eget verktøy.

nb: Støvler
Opplev Oppdal har ikke støvler tilgjengelige for utleie. Det viktigst for dere blir å stille opp med
sko som passer til stegjern.
– Toppturstøvler/slalomstøvler passer fint.
– Fjellstøvler som er kompatibel med stegjern fram og bak (har en markert kant for «step
in/automatisk stegjern» passer best.
– Stive vanlige fjellstøvler kan fungere men vi har et begrenset antall stegjern som passer disse.

Varighet

Ca. 7 timer pr. dag

Krav til deltakelse: Normal god helse 

Alle turer må være forhåndsbestilt og du må ha en avtale med oss, slik at guidene våre står klare når du kommer.