skip to Main Content

Vinterjuving

Vinteruving er en kjempemorsom, frisk og spenennde aktivitet egnet til de som er ute etter en utfordring.  Turen gir godt sug i magen og du vil kjenne høyden. Juvingturen går i den nederste delen av Festa juvet, hvor vannet fra Trollheimen og Gjevilvatnet blandes med elva Driva. Det er en dramatisk og spektakulær vinterjuving tur!

Lyst til å prøve?

Gardshølen i Festa

Oppmøte er på Breesgård Turistsenter for registrering og betaling. Etter utstyrsutlevering, går vi samlet ned til Helvetaeskanten ved Festajuv og overfor Driva. Turen innebærer vinterferdsel i juvet, rappellering ved frosen fosser og via ferrata (klatring sikret av vaier) opp fra den isete Driva. Du velger denne turen dersom du godtar å bli med på: eksponerte klippe- og jettegryteformasjoner,  ferdsel i/ved trange og isete jettegryter, rappellering fra ulike høyder, og luftig klatring (via ferrata).  I tillegg er det en gåtur tilbake til utgangspunktet ved Breesgård Turistsenter.

Utstyr

Ha på vinterklær (skalljakke og skallbukser, fjellsko eller vinterstøvler, ullsokker, lue, hansker), og en tursekk med ekstra hansker og varm plagg. Anbefalt å ta med thermos med varmedrikke. Vi stå for klatresele, klatreutsyr, hjelm, og truger (om det finnes mye snø i området).

Varighet

Ca. 3 total fra oppmøte til avreise

Pris

690.- pp

Alle turer må være forhåndsbestilt og du må ha en avtale med oss, slik at guidene våre står klare når du kommer.